Online gamen heeft een lange weg afgelegd

Online gamen wordt voornamelijk via internet gespeeld. Ze variëren van eenvoudige op tekst gebaseerde games tot games met complexe grafische afbeeldingen tot de ultieme, virtuele werelden, de multiplayer-games. Veel online games zijn een sociale activiteit geworden, met de toevoeging van chatrooms en online communities. Spelers kunnen met elkaar communiceren terwijl ze hetzelfde spel live spelen, waardoor het niveau van competitie en opwinding toeneemt. Dit stelde de gamer ook in staat om alleen te spelen, tegen vele andere mensen over de hele wereld, of om zich bij teams aan te sluiten en samen te spelen op zoek naar hun gemeenschappelijke doel… Winnen!

Toen Microsoft Flash begon te verpakken als een vooraf geïnstalleerd onderdeel van Internet Explorer, begon het internet van richting te veranderen en bood het nu online escape room on-demand entertainment. Hierdoor konden websites games aanbieden aan websurfers. Deze online multiplayer-spellen genereerden op veel verschillende manieren geld. Sommigen rekenden een maandelijks bedrag voor hun diensten, anderen vertrouwden op advertentiekosten van on-site sponsors, terwijl anderen je gratis lieten spelen, maar je de keuze gaven om te betalen om nieuwe inhoud te ontgrendelen.

Online gamen is in de loop der jaren steeds beter geworden. In de jaren negentig begon het als een first-person shooter. Dit is wanneer de gamer de actie ervaart door de ogen van de schutter. Toen het internet begon te groeien, begonnen Real-Time strategiespellen eind jaren negentig populair te worden. Deze spellen werden gespeeld via een modem of lokaal netwerk, waardoor gamers van over de hele wereld tegen of met elkaar konden spelen. Spelers werden automatisch gematcht met andere spelers of er werden lobby’s gevormd waar gamers elkaar konden ontmoeten in specifieke kamers, gescheiden door de titel van het spel. IE: Als je Bejeweled wilde spelen, wilde iedereen in de kamer waar je lid werd Bejeweled spelen. Nu consoles zich meer als computers gedragen, is online gamen uitgebreid. Cross-platform online spelen is wanneer een aantal games op één server staan, waardoor de game verbinding kan maken met mensen op zowel pc’s als consoles.

Met de voortdurende vooruitgang in online gaming, blijft het in populariteit groeien. De manier waarop consoles en pc’s complexer worden, is een voordeel voor online gaming om te blijven groeien in prestaties, graphics en wereldwijde populariteit. The sky is the limit voor deze industrie en ik kan niet wachten om te zien wat online gaming in de nabije toekomst voor ons in petto heeft. Voor ons allemaal gamers, het is een opwindende gedachte!

Spelinformatie en aanbiedingen bevindt zich in het centrum van New Jersey. We zijn begonnen als een stel vrienden die dol waren op de game-ervaring. Uren per dag probeerden we de beste te zijn in het spel dat we op dat moment speelden. Zoeken op het web naar blogs of informatie die ons naar het volgende niveau zou brengen, was een dagelijkse bezigheid. Moe van het zoeken op internet, hebben we besloten onze kennis te bundelen en deze site te maken. De site is voor de serieuze gamers. Dagelijkse blogs en scherp geprijsde gaming-sites zijn onze belangrijkste focus. Ik hoop dat je geniet van de site en al zijn inhoud.